Wanneer je iets organiseert, verstuur je de uitnodigingen vandaag de dag meestal digitaal. Het is eenvoudiger, het gaat sneller en het kost ook minder geld. Toch is het in sommige gevallen leuker om een uitnodiging in de brievenbus te krijgen. Denk maar aan een trouw of een groot feest voor een speciale gelegenheid. Wil jij je uitnodigingen op papier laten maken? Je leest in dit artikel alles over de verschillende mogelijkheden.

Laat je creatieve zelf los

Zelf een uitnodiging maken, hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Wanneer je voldoende tijd hebt, kan je je uitnodiging helemaal zelf uitwerken, maar je hebt ook heel wat mogelijkheden om online bestaande ontwerpen te personaliseren. Afhankelijk van de gelegenheid van de uitnodiging zijn er natuurlijk een paar zaken die zeker niet mogen ontbreken. Zo moet er logischerwijs een datum op je uitnodiging staan. Daarnaast kan je in sommige gevallen erbij vermelden wat de uiterste datum is om te laten weten of de genodigde aanwezig zal zijn op het feest. Bij een trouw kies je best een datum die enkele weken of zelfs maanden voor het feest ligt. Zo heb je voldoende tijd om de indeling van de zaal te regelen en de catering in orde te brengen.

Andere zaken die zeker niet op een uitnodiging mogen ontbreken, is de locatie. Als deze moeilijk bereikbaar is, kan je eventueel ook een kleine kaart toevoegen zodat mensen eenvoudig de ingang kunnen vinden. Een uitnodiging maken kan zowel met als zonder foto. Bij trouwuitnodigingen kiezen koppels er vaak voor om op de voorkant van de uitnodiging een foto van zichzelf te plaatsen, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Je hebt heel wat mogelijkheden om je uitnodiging volledig naar jouw wensen te ontwerpen.

Stuur een bedanking na het feest

Het is altijd leuk wanneer je na een feest een kleine bedanking uitdeelt waardoor mensen een tastbare herinnering hebben aan een leuke avond. Dit hoeft zeker niets groot te zijn. Een bedanking na een verjaardag kan bijvoorbeeld een leuk doosje snoep zijn waarbij het doosje nadien nog hergebruikt kan worden. Een andere bedanking is een leuk bloempotje. Dit kan je ook voor altijd bijhouden en wanneer je voor neutrale kleuren kiest, ben je zeker dat het in elk interieur past.

Ook wanneer je een bedanking geeft na een trouwfeest, zijn er heel wat opties. Meestal kiest het koppel ervoor om een leuke doos te maken waarop enkele foto’s van hen staan en de datum waarop ze getrouwd zijn. Vaak zitten hier kleine zakjes snoep in. Andere leuke ideeën zijn een balpen met de namen en de trouwdatum van het koppel op of een leuke geurkaars. Online vind je diverse mogelijkheden om uit te kiezen. Er is voor elk wat wils!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.